Gravid 1. trimester

Første trimester er starten på din graviditeten. Faktisk begynder 1. trimester allerede før du er gravid, hvilket du kan læse meget mere om herunder. Kort fortalt er det fordi man ikke er gravid de første 2 uger af de 40 uger man regner for en graviditet.

Når du ved du er blevet gravid vil du allerede være 4 uger henne, og det er derfor som regel her det er interessant at begynde at læse om graviditeten uge for uge. Ugerne på vores site er vejledende og viser udelukkende hvordan din graviditet kan forløbe. Kvinder er forskellige, fostre og børn er forskellige og graviditeter er forskellige, og derfor vil der være steder hvor ugerne evt. overlapper hinanden eller er for tidlige/sene. Ugerne tager udgangspunkt i at du skal have 1 barn.

Har du spørgsmål du søger svar på kan du måske finde svaret her, men ved tvivl eller bekymring anbefales det altid at du ringer til din læge eller jordemoder.

Hvornår begynder 1. trimester?

Første trimester begynder i praksis når du ved du er gravid, da det først er her du ved du er i 1. trimester. I realiteten begynde dette trimester dog tidligere og det er allerede ved den sidste menstruation du har inden du bliver gravid. Det er nemlig 1. graviditetsuge – 0+0 – selvom man ikke er gravid endnu.

Ægløsningen starter ca. 2 uger efter menstruationen hvis man har en regelmæssig cyklus, og det er netop her at man kan blive gravid. Nogle kvinder har en fornemmelse for om de er blevet gravide allerede kort efter, men et rigtig svar kan man først få ca. 2 uger senere altså i graviditetens 4.-5. uge.

Symptomer

De første uger sker der mange ting i kroppen og for mange gravide kan første trimester også på mange måder være det hårdeste. Hormonerne strømmer ud i kroppen og medfører forskellige reaktioner fra den gravides krop både fysisk og psykisk.

Herunder kan du se nogle af de hyppigste graviditetssymptomer man oplever i 1. trimester:

  • (Morgen)Kvalme
  • Opkast
  • Uoplagt
  • Ligamentsmerter (sidestik)
  • Hjertebanken
  • Ondt i halebenet
  • Træthed
  • Ømme bryster
  • Humørsvingninger
  • Svingende appetit

1. trimester uge for Uge

Læs mere om hvert enkelt uge i graviditetens første trimester, som går fra 1. uge til og med 12. uge også omtalt som fra 0+0 til 11+6. Klik dig direkte videre til den uge du er i nu.

Mammabox 1. trimester

Mammabox med alt til 1. trimester

Bestil en Mammabox fra Mammashop med essentielle produkter til de første 12 uger af graviditeten. Leveres i en flot og omhyggeligt indpakket gaveæske.

Indeholder blandet andet: strækolie, 40 uger inden af Cana Buttenschøn, gravid citatplakat, multivitaminpiller, ansigtsmaske mm.