fbpx

Gravid 5. uge (4+0)

5. graviditetsuge starter ved gravid dag 4+0 – Du er nu ca. 10 % henne i din graviditet. Det er i denne uge din menstruation udebliver og du vil kunne få svar på om du er gravid ved at tage en graviditetstest.

Her i artiklen kan du læse mere om symptomer og tegn på graviditet i uge 5, hvor du er gravid:

 • 4+0
 • 4+1
 • 4+2
 • 4+3
 • 4+4
 • 4+5
 • 4+6

Fosteranlægget i uge 5

Dit barn måler nu ca. 1,25 mm. fra hoved til hale.
Kimskiven som består af blommesæk og et væskefyldt hulrum fortsætter sin udvikling. Nyre, urinveje og tarmkanal udvikles og hjertet udvikler sig. Den første lille sammentrækning forekommer og hjertet har taget sit første slag.

Neuralrøret lukker sig og hjernen bliver dannet og deler sig i 2 halvdele.

Rygraden udvikler sig og den underste del af embryoets C-form begynder at ligne en lille hale. Ribben og mavemusker dannes.

I ansigtet dannes de første stadier til over- og underkæbe. Ører og øjne begynder at kunne anes.

De første små tegn på arme og ben viser sig som små lapper.

Den gravide i uge 5

Din menstruation udebliver og du har måske allerede en positiv graviditetstest. Tillykke!

Måske har du en lille blødning, og måske tager du en blodprøve ved lægen for at være sikker på at din graviditetstest viser rigtigt.

Det er en god ide at ringe og bestille tid hos din læge til din første undersøgelse.

Næste uge —>

Gode råd:

 1. Skriv din menstruationscyklus ned i en kalender, da det er fra din sidste menstruationsdags 1. dag at din termin (forventet fødselstidspunkt) vil blive beregnet fra.
 2. Begynd allerede nu at indtage folinsyre 400 mikrogram dagligt. (Tages fra ca. 1 md. før undfangelse til og med 12. graviditetsuge.) Folinsyre tages for at undgå at føde et barn med rygmarvsbrok).
 3. Undgå tobak, passiv rygning, alkohol, medicin og stress
 4. Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

NB! Oplysningerne er vejledende og forskellig fra kvinde til kvinde. De viser hvordan en graviditet kan forløbe. Er du i tvivl eller nervøs for noget vedr. dig og din krop eller har du spørgsmål er det vigtigt at kontakte din egen læge eller jordmoder.