Gravid 7. uge (6+0)

6+0 – Du er nu ca. 15 % henne i din graviditet, og her vil de fleste begynde at mærke normale og mere tydelige symptomer på graviditet, såsom ømme bryster, kvalme, ændret lugtesans, humørsvingninger, træthed osv.

7. graviditetsuge har selvfølgelig syv dage, som der bliver refereret til således langt de fleste steder du kommer:

 • Gravid 6+0
 • Gravid 6+1
 • Gravid 6+2
 • Gravid 6+3
 • Gravid 6+4
 • Gravid 6+5
 • Gravid 6+6

Embryo i uge 7

Din baby vil være ca. 4-10 mm langt. Graviditetssækken som den ligger i vil vokse til ca. 6 mm.

Allerede nu vil det have dannet begyndelsen til alle organer og lemmer.

Ansiget begynder at tage mere form med små mørke pletter på siden – som er øjnene. Øjenlåg og tunge dannes. Næse og læber og endda mælketænder dannes.

Mavesæk og spiserør bliver dannet. Lunger og indvolde vokser og udvikles hurtigt.

Hjertet vokser til dobbelt størrelse i løbet af ugen.

De fleste af embryos store muskelgrupper er dannet og bliver brugt når det bevæger sig, som det er begyndt på i denne uge. Du kan på dette tidspunkt ikke mærke det. Benene bliver til lår, lægge og fod. Fødderne er nu næsten 2 mm. lange.

Hjernens nerver er begyndt at tage kontakt til hinanden og der bliver hvert minut dannet 100.000 nye nerveceller.

Huden er stadig så tynd at den nærmest er gennemsigtig.

Blommesækken vil til sidst blive afstødt.

Sådan er det at være gravid i uge 7

Træt som aldrig oplevet før? Al din energi bliver brugt på at skabe et lille barn, og du vil derfor være voldsom træt i disse uger. Det er vigtigt at lytte til din krop og tage en lur eller to i løbet af dagen.

Din livmoder vokser stadig og vil ved en undersøgelse kunne mærkes som “blød”. Det er et graviditetstegn der kaldes “Hegars tegn”.

Måske har du kvalme? Hvis du har meget kvalme kan det måske trøste dig, at det kun er i de første 3-4 måneder af graviditeten.

Opkastninger kan forårsages af dufte, lugte eller bestemte mad eller bare komme som lyn fra en klar himmel. Måske er det værre når du ikke får spist? Husk at spis let og ofte.

Måske har dine spisevaner ændret sig? Måske kan du pludselig ikke udstå enkelte madvarer som fx. løg, og måske har du fået en umættelig lyst til en anden madvare.

Nogle oplever svimmelhed pga. hormonerne som kan få dit blodtryk til at falde.

Måske kan du selv begynde at mærke din krop ændre sig når du kigger dig i spejlet? Måske er taljen blevet lidt større? Brysterne er sikkert vokset. Blodforsyningerne til brysterne forøges og måske kan du se dem tegne sig under din hud. Brysterne vokser.

Det er ikke alle kvinder der oplever at deres krop er gravid, mange oplever slet ingen symptomer, nogle oplever få og nogle får dem alle.

1. lægeundersøgelse har måske allerede fundet sted, eller også skal du snart.

Tvillinger giver kraftigere symptomer

Hvis du er gravid med tvillinger vil symptomerne på graviditet ofte være større eller tydeligere. Bla.:

 • Voldsom træthed

 • Voldsom kvalme og mange opkastninger

 • Hurtigt voksende mave

 • Hurtigt voksende livmoder (ses af lægen)

Behandlet for barnløshed

Hvis du er blevet behandlet for barnløshed, vil du sikkert blive tilbudt en scanning i denne uge for at se om der er hjerteblink og for at se hvor mange fostre der er i livmoderen.

Næste uge —>

Gode råd:

 1. Indtag folinsyre 400 mikrogram dagligt. (Tages fra ca. 1 md. før undfangelse til og med 12. graviditetsuge.) Folinsyre tages for at undgå at føde et barn med rygmarvsbrok).
 2. Det er godt at indtage en vitaminpille dagligt, som giver dig et tilskud af vitaminer og mineraler under graviditeten. Spørg evt. på apoteket om hvilket præarat.
 3. Undgå tobak, passiv rygning, alkohol, medicin og stress
 4. Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger
 5. Husk at lytte til din krop og brug din sunde fornuft!

NB! Oplysningerne er vejledende og forskellig fra kvinde til kvinde. Alle kvinder og graviditeter er forskellige også indvendigt. De viser hvordan en graviditet kan forløbe. Er du i tvivl eller nervøs for noget vedr. dig og din krop eller har du spørgsmål er det vigtigt at kontakte din egen læge eller jordemoder.