Gravid 26. uge (25+0)

25+0 Du er nu ca. 62,5 % henne i din graviditet.

Fosteret

Dit foster måler nu ca. 31 cm. målt i udstrakt tilstand og vejer ca. 790 g.

Ansigtet ser nu næsten ud som et fuldbårent barn, dog pga. den manglende fedt kan øjne og næse godt se lidt udstående ud. Øjnene er nu helt udviklede.

Måske kan man, hvis man lægger øret ind til maven, høre barnets hjerte slå. Måske vil det bevæge sig derinde hvis der kommer en høj lyd udefra eller hvis du spiller musik.

Din krop og dig

Nogle kvinder begynder nu at se de første strækmærker på maven nu. Da det er hormonelt arveligt betinget kan man ikke gøre så meget for at afhjælpe det. En god olie kan være lindrende for den tørre udsatte mavehud, og et dejligt aftenritual.

Det er næsten sikkert at du mærker liv hver dag nu. Hvis ikke du gør, kan du prøve at skubbe lidt til maven og se om den vågner derinde efter et lidt tid. Evt. kan du prøve at drikke et koldt glas vand.

Det er vigtigt at du får hvilet din krop og sørget for at skifte stillinger i løbet af dagen! Du har nu 30 % mere blod i din krop og dit hjerte er vokset for at kunne følge med. Lænden bliver overbelastet pga. den tiltagende tyngde og hele din krop er i det hele taget på ekstra arbejde. Skift de højhælede sko ud med flade.

Symfysemålet er hvis du bærer 1 barn ca. 24 cm.

Næste uge —>

Gode råd:

  1. Det er godt at indtage en vitaminpille dagligt, som giver dig et tilskud af vitaminer og mineraler under graviditeten. Spørg evt. på apoteket om hvilket præarat.
  2. Indtag dagligt et jerntilskud på 40-50 mg. ferrojern
  3. Undgå tobak, passiv rygning, alkohol, medicin og stress
  4. Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger
  5. Husk at lytte til din krop og brug din sunde fornuft!

NB! Oplysningerne er vejledende og forskellig fra kvinde til kvinde. Alle kvinder og graviditeter er forskellige også indvendigt. De viser hvordan en graviditet kan forløbe. Er du i tvivl eller nervøs for noget vedr. dig og din krop eller har du spørgsmål er det vigtigt at kontakte din egen læge eller jordemoder.