Gravid 3. trimester

Nu går du ind i 3. og sidste trimester. Du begynder at blive stor og maven bliver tungere og tungere. De fleste gravide føler sig belastede, ryg og bækken kan værke og måske døjer du med tiltagende vand i kroppen? Dit barn vokser og udvikler sig hurtigt og du begynder nedtællingen til at du skal føde.

Prøv online fødselsforberedelse gratis i 7 dage hos Gravid.dk

Ugerne er vejledende og viser udelukkende hvordan din graviditet KAN forløbe. Kvinder er forskellige, fostre og børn er forskellige og graviditeter er forskellige, og derfor vil der være steder hvor ugerne evt. overlapper hinanden eller er for tidlige/sene. Ugerne tager udgangspunkt i at du skal have 1 barn.

Der er mange spørgsmål du gerne vil have besvaret om din graviditet, og vi forsøger at gøre vores bedste for at besvare dem her på siden. Men er du nogensinde i tvivl, så ring til din læge eller jordemoder.

3 essentielle ting til 3. trimester i graviditeten

  • Graviditetspude
  • Olie/creme til gravid mave
  • Graviditetsbælte
Mammabox 3. trimester

Mammabox med alt til 3. trimester

Sidste del af graviditeten er hård ved kroppen og kan give en følelse af at være stor, usexet og konstant træt. Derfor er det vigtig med lidt opløftende selvforkælelse.

Indeholder blandt andet: lækre cremer, massageolie, badesalt, te, fødselsbind, ammeindlæg mm.

Hvornår begynder 3. trimester?

Den sidste del af graviditeten hedder som sagt 3. trimester, og dette 3. og sidste trimester starter i 29. graviditetsuge eller hvad man også kalder for 28+0.

Der er ikke nogen mærkbar forskel fra den ene dag til den anden, men udviklingen fra nu og frem til fødslen vil være en anden. Det er i løbet af dette trimester at både du og baby tager klart mest vægt på, hvorfor det også vil blive hårdere og føles mindre sjovt at være gravid end hidtil, afhængig af hvilken graviditet du har haft.

I 3 . trimester finder fødslen også sted og der er derfor vigtigt at du nu begynder at forberede dig på den. Det er forskelligt fra gravid til gravid hvordan man har det med fødslen, men uanset hvad skal der gøres nogle tanker omkring den.

Symptomer og graviditetsgener i 3. trimester

Symptomerne fra 1. trimester til 3. trimester kan ændre sig meget, men nogle symptomer kan også være præcis de samme igennem hele graviditeten. Det er meget forskelligt fra gravid til gravid hvilke symptomer der opleves. Ofte vil kvalmen hos gravide være gået væk, men til gengæld vil der blive mere træthed og alt fysisk vil føles hårdere.

Herunder kan du se nogle af de hyppigste symptomer fra graviditetens 3. trimester, men bliv ikke fortvivlet hvis du ikke oplever nogle af dem eller oplever helt andre symptomer.

3. trimester uge for uge

Se graviditeten uge for uge i 3. trimester herunder, altså startende med 29. uge og sluttende i 42. uge. Det er normalt at føde et sted i mellem 37+0 og 41+5 – i Danmark sætter man ikke senere igang end 41+5.