Gravid 31. uge (30+0)

30+0 Du er nu ca. 75 % henne i din graviditet.

Barnet

Selvom væksten stilner lidt, tager barnet stadig på i vægt. Barnet vejer nu ca. 1560 g. og tager næsten 200 g. på ugentlig resten af graviditeten. Det måler ca. 37 cm. i udstrakt tilstand.

Der er stadig plads til at barnet kan slå kolbøtter og dette er det tidspunkt i graviditeten, hvor du mærker mest aktivitet.

De fine lanugohår på kroppen begynder at falde af.

Barnets øjne er nu åbne når det er vågent og lukkede når det sover.

Din krop og dig

Der bliver stadig mindre og mindre plads i din krop, og det kan efterhånden være vanskeligt at finde en ordentlig sovestilling. Prøv at lægge en pude ind i mellem lårene, det kan nogen gang hjælpe lidt.

Mange oplever at de bliver mere glemsomme. Måske er der mange ting der forandrer sig og måske er dine tanker bare et helt andet sted?

Gennemsnittet for symfysemålet ved 1 barn er nu 29 cm.

Næste uge —>

Gode råd:

  1. Det er godt at indtage en vitaminpille dagligt, som giver dig et tilskud af vitaminer og mineraler under graviditeten. Spørg evt. på apoteket om hvilket præarat.
  2. Indtag dagligt et jerntilskud på 40-50 mg. ferrojern
  3. Undgå tobak, passiv rygning, alkohol, medicin og stress
  4. Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger
  5. Husk at lytte til din krop og brug din sunde fornuft!

NB! Oplysningerne er vejledende og forskellig fra kvinde til kvinde. Alle kvinder og graviditeter er forskellige også indvendigt. De viser hvordan en graviditet kan forløbe. Er du i tvivl eller nervøs for noget vedr. dig og din krop eller har du spørgsmål er det vigtigt at kontakte din egen læge eller jordemoder.