Gravid 35. uge (34+0)

Du er nu gravid uge 34+0 og er nu ca. 85 % henne i din graviditet. Du går nu ind i sidste 1/4 del af dit svangerskab og enden på graviditeten er nær, men en hel ny begyndelse venter.

I slutningen af graviditeten er der en lang række jordemoderbesøg og nogle vil også få tilbudt ekstra scanninger afhængig af graviditetens udvikling, men fælles for alle gravide er at du nu er inde i en kritisk fase og det ved sundhedsvæsenet også, hvorfor de holder særligt godt øje med dig og dit barn.

Baby i graviditetsuge 35

Barnet vejer ca. 2380 g. nu men det svinger meget fra barn til barn. I udstrakt længde måler det ca. 44 cm.

Centralnervesystemet og fordøjelsessystemet er nu ved at være klart, og lungerne er fædigudviklede. Hvis barnet bliver født nu har det en ret høj chance for at undgå luftvejsproblemer.

Din krop og dig i uge 35

Måske er det ved at være tiden hvor du går på barsel. Du tæller måske allerede dagene? Din mave er ved at være rigtig stor nu og tynger godt fortil og gør din ryg svajende og øm. Husk at passe på din holdning, og sørg for at få slappet af i løbet af dagen.

Er du begyndt at tænke på fødslen, hvordan den skal foregå, og om du har nogle ønsker? Det er en god ide at indsamle viden og lytte til andres erfaringer og snak om det, hvis du er nervøs og usikker på hvad der skal ske. De fleste fødesteder tilbyder en rundvisning så du gør dig bekendt med forholdene inden du skal derop.

Det er en god ide at forberede dig på barnets ankomst ved at sørge for at du har de vigtigste ting klar til når du kommer hjem fra fødegangen. Tøj, bleer, vugge, sengetøj og meget mere. Måske er du så heldig at du kan overtage en del af det fra venner og familie?

Ca. 5 uger før fødsel begynder du at udvikle hormonet oxcytocin og dannelsen af østrogen stiger.

Symfysemålet ved 1 barn er i gennemsnit nu ca. 32,5 cm.

Næste uge —>

Gode råd:

  1. Det er godt at indtage en vitaminpille dagligt, som giver dig et tilskud af vitaminer og mineraler under graviditeten. Spørg evt. på apoteket om hvilket præarat.
  2. Indtag dagligt et jerntilskud på 40-50 mg. ferrojern
  3. Undgå tobak, passiv rygning, alkohol, medicin og stress
  4. Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger
  5. Husk at lytte til din krop og brug din sunde fornuft!

NB! Oplysningerne er vejledende og forskellig fra kvinde til kvinde. Alle kvinder og graviditeter er forskellige også indvendigt. De viser hvordan en graviditet kan forløbe. Er du i tvivl eller nervøs for noget vedr. dig og din krop eller har du spørgsmål er det vigtigt at kontakte din egen læge eller jordemoder.