Gravid 37. uge (36+0)

Gravid uge 37 starter ved dag 36+0 og du er nu ca. 90 % henne i din graviditet, og meget tæt på termin. Fra næste uge vil du faktisk føde “til tiden”, da man regner det for at være helt sikkert og fostret vil være klar til at komme ud i verdenen fra 3 uger før terminsdato.

Du skal altså blot igennem denne uge for at du kan vide dig sikker på at dit barn er klar til at blive født og komme ud for at opleve verdenen, og denne uge har dagene:

 • Gravid 36+0
 • Gravid 36+1
 • Gravid 36+2
 • Gravid 36+3
 • Gravid 36+4
 • Gravid 36+5
 • Gravid 36+6

Fosters/babys uge 37

Dit barn vejer nu ca. 2815 g. men varierer meget fra barn til barn, måler ca. 46 cm. i udstrakt længde.

Barnet er nu næsten helt færdigt, og hvis det bliver født nu, vil det stort set kunne klare sig uden hjælp!

Barnet bliver mere og mere buttet idet muskler og fedtvæv øges hele tiden.

Vender barnets hovede stadig ikke nedad på dette tidspunkt kan det være, at du vil få tilbudt et vendingsforsøg, hvor jordemoderen vil prøve at vende barnet inde i maven med sine hænder (uden på maven).

Moderkagens kapacitet er ved at gå lidt ned af bakke, hvilket er helt naturligt på dette tidspunkt. Både moderkagen og barnet er nu ved at indstille sig på at blive født!

Sådan er det at være gravid uge 37

Der er ca. 4 uger til din termin og de fleste er nu på barsel. Nyd det – og husk at lade op og få slappet af så du kan være klar og frisk den dag hvor fødslen skal være.

Det er en god ide at overveje hvad du vil have med på fødegangen når du skal føde. Evt. kan du begynde at pakke din taske nu. Tlf.nr. til taxa, ambulance og fødegangen er også en god ide at finde frem eller indtaste på din telefon.

Måske lider du af snurren og følelsesløshed i hænderne? Det kan være væskeophobninger – ødemer, og de kan klemme nervebanerne, hvilket medfører den snurrende fornemmelse (capaltunnel syndrom), som kan være ganske ubehageligt, men heldigvis forsvinder igen efter fødslen.

Din livmoder går nu ca. 1000 gange så stor som inden du blev gravid, og den når så langt op den kan komme, og det kan være svært for dig at få vejret ordentligt.

Sammenlignet med før du blev gravid, slår dit hjerte nu ca. 15 slag mere i minuttet.

Fra nu af, er det ikke sikkert at du tager så meget på om ugen mere.

Gennemsnittet for symfysemålet i denne uge ved 1 barn er ca. 34 cm.

Næste uge —>

Gode råd:

 1. Det er godt at indtage en vitaminpille dagligt, som giver dig et tilskud af vitaminer og mineraler under graviditeten. Spørg evt. på apoteket om hvilket præarat.
 2. Indtag dagligt et jerntilskud på 40-50 mg. ferrojern
 3. Undgå tobak, passiv rygning, alkohol, medicin og stress
 4. Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger
 5. Husk at lytte til din krop og brug din sunde fornuft!

NB! Oplysningerne er vejledende og forskellig fra kvinde til kvinde. Alle kvinder og graviditeter er forskellige også indvendigt. De viser hvordan en graviditet kan forløbe. Er du i tvivl eller nervøs for noget vedr. dig og din krop eller har du spørgsmål er det vigtigt at kontakte din egen læge eller jordemoder.