Gravid 42. uge (41+0)

41+0 Du er nu gået 1 uge over termin.

Barnet

Barnet vejer nu ca. 3240 -4500 g. men det varierer meget fra barn til barn. Det tager stadig på, men ikke så meget om dagen som tidligere.

Selvom barnet ikke slår kolbøtter længere pga. den trange plads skal du stadig mærke liv hver dag. Er du i tvivl om der er liv nok skal du kontakte din læge, jordemoder eller fødegangen.

Din krop og dig

Du er nu ved at være en uge over terminen. Den første uge føles lang – denne her føles måske ENDNU LÆNGERE! Men nu er du snart ved at være der. Måske tænker du at barnet sikkert aldrig kommer ud.

Måske lider du meget af hormon- humørsvingninger og bliver nemt irriterret og ked det.

Hvis ikke du føder efter 2 uger over termin, vil du sikkert få et tilbud om at få sat fødslen igang.

Der er mange der har gode råd om hvordan man kan sætte gang i en fødsel. Nogle mener sex er vejen pga. prostalandinen som er i mandens sæd.

Gennemsnittet for symfysemålet ved 1 barn er ca. 35 cm.

Nyd den sidste tid og sørg for at slap så meget af som muligt.

Held og lykke!

Gå til ugeoversigten —>

Gode råd:

  1. Det er godt at indtage en vitaminpille dagligt, som giver dig et tilskud af vitaminer og mineraler under graviditeten. Spørg evt. på apoteket om hvilket præarat.
  2. Indtag dagligt et jerntilskud på 40-50 mg. ferrojern
  3. Undgå tobak, passiv rygning, alkohol, medicin og stress
  4. Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger
  5. Husk at lytte til din krop og brug din sunde fornuft!

NB! Oplysningerne er vejledende og forskellig fra kvinde til kvinde. Alle kvinder og graviditeter er forskellige også indvendigt. De viser hvordan en graviditet kan forløbe. Er du i tvivl eller nervøs for noget vedr. dig og din krop eller har du spørgsmål er det vigtigt at kontakte din egen læge eller jordemoder.