Kategorier
Guides

Bøger om fødsel

Fødslen er for mange gravide skræmmende at tænke på og forestille sig. Det meste man høre om det handler om hvor ondt det gør. Derfor kan det være en fordel at læse og høre så meget om fødslen som mulig, så du er godt forberedt på hvad der skal foregå.

En god måde at få mere viden om fødslen på er gennem bøger. Her findes der faktabaseret bøger om det praktiske ved fødslen og personlige beretninger om en reel oplever fødsel. Her er de bedste bøger om fødsel.

40 ting du skal vide om din fødsel

af Cana Buttenschøn

Den kendte blogger og influencer Cana Buttenschøn har udgivet en række bøger der handler om graviditeten, fødslen og tiden derefter. Den første bog hedder 40 uger inden og den sidste hedder 40 uger efter. Denne der kommer midt imellem handler om fødslen og altså 40 ting du skal vide om din fødsel.

Alle 3 bøger kan anbefales, men hvis du gerne vil blive klogere på selv fødslen så er det denne bog du skal have fat i.

Smertefri fødsel

af Anja Bay

Den største bekymring for de fleste omkring fødslen, er de smerter man som kvinde skal igennem. Det er forståeligt for det er ikke til at forstå at det kan lade sig går let alene at lave en baby inde i kroppen, men når den så er 3-4 kg stor skal man også have den ud af kroppen.

Heldigvis findes der mange redskaber og metoder – både fysiske og psykiske – der kan hjælpe dig til en “smertefri” fødsel. Helt smertefri bliver den nok ikke, men denne bog introducerer dig til en masse ting der hjælper dig godt på vej.

Politiken graviditetsbog

Lene Skou Jensen Politikens Graviditetsbog

Politiken graviditetsbog handler om alt ved graviditeten hvorfor vi også anbefaler den som en af de bedste bøger om graviditet. Men alt ved graviditeten vil også sige alt om fødslen.

Med andre ord får du også masser af praktisk viden om fødslen, hvilke muligheder der er og hvad du kan forvente af en fødsel. Det er et meget oplysende afsnit i bogen, om noget du ellers ikke aner hvad du skal forvente af.

Det er ikke mange bøger om fødsel vi kan prale af at skrive om i denne artikel, men der er heller ikke så mange at vælge imellem. Til gengæld er der mange andre ressourcer som f.eks. podcasts og ikke mindst din jordemoder, som du kan få viden fra.

Håber du får glæde at disse bøger og anbefalinger og at din fødsel bliver en god oplevelse, som ender ud i et sundt og raskt barn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *