Terminsberegner

Terminsberegner – er vi der snart?

Hvad enten din graviditet er planlagt eller en overraskelse, du ikke lige havde set komme, så tillykke! Et lille nyt liv (eller flere?) vokser inde i din mave og de næste mange uger byder på en helt vild udvikling for den lille – og dig!

Hvornår skal jeg føde?

Det første store spørgsmål er nu besvaret: Graviditetstesten var positiv! Næste store spørgsmål er så: Hvornår skal jeg så føde?

Din termin regnes fra den første dag i din sidste menstruation, altså inden du egentlig blev gravid. En graviditet regnes til 282 dage. I stedet for at sidde med kalenderen og tælle dage til baby cirka kommer ud og hilser på, kan du nemt og hurtigt få en foreløbig terminsdato ved at bruge vores terminsberegner.

Indtast dato for din sidste menstruation:

Måned:
Dag:
År:


Husk, det er din læge, der sætter den endelige terminsdato. Denne dato kan senere evt. ændres ved nakkefoldsscanningen i 12. uge.

Terminsdatoen er vejledende. Kun 5% føder præcis på den fastsatte dato. Men datoen er afgørende for dine scanninger og undersøgelser og for udregningen af din barsel.

Hvornår skal jeg fortælle det?

Der farer sikkert 1000 tanker og følelser rundt i høvedet på dig og det kribler sandsynligvis for at fortælle nyheden. Måske skal du lige samle tankerne og knibe dig selv i armen for at finde ud af, at det er virkeligt. Uanset, hvordan du har det, er der ingen andre end dig/jer, der beslutter, hvornår nyheden skal ud.

Om du har lyst til at poste nyheden på Facebook og dele den med nær og fjern med det samme, eller gerne vil vente, til f.eks. nakkefoldsscanningen er overstået – det er helt op til dig. Følg din mavefornemmelse og tal med din partner eller familie om, hvad der er rigtigt for dig/jer.

Det kan også være, at der er omstændigheder, f.eks. kvalme, der gør, at du ikke kan holde den søde hemmelighed så længe som planlagt. Men så er der flere, der kan give et kram og hjælpe dig lidt i hverdagen.

Der er en regel

Der er dog en regel, du skal være opmærksom på. Hvis du er i arbejde, har du pligt til at informere din arbejdsgiver om din graviditet senest 3 måneder før forventet fødsel. Inden da bestemmer du selv, hvornår du vil hive chefen til side og fortælle den gode nyhed. Naturen gør dog, at det er de færreste, der kan skjule en graviditet så længe, og det er nu engang sjovest at fortælle nyheden selv, før andre opdager din voksende mave 🙂