Gravid symptomer

En graviditet medfører en som regel en masse graviditetssymptomer og graviditetsgener. Det er ganske normalt, men når man som mor ved man er ved at lave et lille barn inde i maven og pludselig oplever en eller anden form for ubehag, så kan det være meget ubehageligt.

Derfor har vi så vidt muligt forsøgt at lave en artikel om alle de symptomer der hyppigt opleves ved en graviditet. Det er f.eks. symptomer og gener som morgenkvalme, træthed, opkast, forstoppelse og mange flere. Det er vigtigt at pointere at vores oplysninger blot er vejledende og ikke erstatter en læges vurdering. Er du i tvivl så kontakt altid din læge eller jordemoder. Ydermere er ikke én graviditet ens, og hvad der gælder for dig kan være helt anderledes for andre.

Liste over graviditetssymptomer og -gener

Herunder finder du en liste over alle de graviditetsgener og -symptomer, som du muligvis kan opleve under din graviditet. Du skal ikke opleve nogle af symptomerne bare fordi du er gravid og du skal heller ikke de samme symptomer som andre gør. Du kan opleve ingen, nogle eller alle af symptomerne og uanset hvad have en ganske “normal” graviditet.

Listen bliver hele tiden opdateret med nye symptomer og gener, som vi får udviklet artikler omkring dem.

Du kan læse mere om symptomerne selvfølgelig ved at klikke på dem, men ellers kan du bruge vores uge for uge guide og se hvilke symptomer der er hyppige for netop den uge du er i nu.

Hvornår begynder symptomer på graviditet?

Det er meget forskellige hvornår de første symptomer viser sig fra gravid til gravid, og som vores mantra efterhånden er: så er to graviditeter ikke ens! Der for kan vi heller ikke sige noget med sikkerhed om hvilke symptomer og hvornår de begynder i netop din graviditet.

Hvad vi kan sige noget om er hvilke mulige symptomer du kan få og fra hvornår du ca. vil kunne opleve dem. At du ikke genkender disse symptomer er ikke ensbetydende med at du ikke er gravid eller at noget er gået galt. Er du i tvivl anbefaler vi til hver en tid at kontakte egen læge.

Allerførste tegn på graviditet

For nogle kvinder er det allerførste tegn bare en fornemmelse i kroppen, der fortæller dem om de er gravide, en slags 6. sans om man vil. Denne fornemmelse kan komme meget tidligt og for nogle allerede dagen efter det er sket. Det er dog langt fra alle der oplever dette og det er da også mere normalt at holde øje med de fysiske tegn, som er langt sikrere at vurdere ud fra.

De første tegn det er muligt at opleve er implantationsblødning. Det forekommer af og til når ægget sætter sig fast i livmoderen og kan forveksles med menstruationsblødning.

Andre hyppige tidlige symptomer er ømme bryster, kvalme, humørsvingninger, træthed. Typisk begynder disse symptomer først lidt senere og efter det er muligt at tage en graviditetstest for tjekke om man er blevet gravid.

Graviditetsgener

Når du ved du er gravid er det i princippet ikke længere symptomer du oplever, men så vil det går over til at blive kaldt gener. Gener er problemer, ømheder, effekter afledt af det at være gravid. Ofte vil dine graviditetsgener være forbundet med smerte eller ubehag og det kan være mentalt hårdt, men hold fokus på at det at være gravid handler om at skabe liv og er generelt en positiv ting der sker i dit liv.

Alle graviditetsgener finder du også i listen øverst på denne side, hvor du kan klikke dig videre og læse meget mere om hvorfor de opstår og hvornår de opstår i din graviditet.