Kategorier
Guides

Bøger om graviditet – Bedste graviditetsbøger

Hvis du gerne vil bruge ventetiden på at læse en masse om graviditet, baby og den første tid, så bugner hylderne af bøger! Der er alt om graviditet, motion, tvillinger og trillinger, fosterudvikling uge for uge og det, du kan forvente, når baby er født; ernæring, udvikling, sundhed og din krop efter graviditeten. Du kommer bestemt ikke til at kede dig, imens du venter.

Brug denne tid i dit liv til at slappe af og forberede dig på den helt fantastiske proces, der lige nu finder sted inde i din krop.

Om du vil købe bøgerne eller låne dem på biblioteket, er op til dig. Her er nogle eksempler på læsning om dig, din krop, motion og kost:

Politikens Graviditetsbog

af Lene Skou Jensen

Politikens Forlag har i mange år haft en række bøger, som tager et emne og gennemgår alt fra A-Z. Det har forfatteren og jordemoder Lene Skou Jensen gjort fremragende med graviditeten i Politikens Graviditetsbog.

Der er nærmest ikke en ting der bliver forbigået i denne 424 sider lange og 1,5 kg tunge bog. Den fungerer også perfekt som opslagsværk under hele graviditeten, til når du oplever symptomer, går ind i en ny måned eller nyt trimester og gerne vil vide hvad du skal være opmærksom på. Den fungerer også super godt som almindelig læsning, men det er meget fakta undervejs.

Man skal være klar på at det er en meget praktisk orienteret bog med masser af fakta og det er for de fleste ny læring, hvorfor det også kan være hårdt for hjernen at læse.

Gravid uge for uge bog

af Gitte Dencker

Er du interesseret i at have en grundig uge for uge oversigt over hele din graviditet sort på hvidt, så er det denne bog du skal gå med. Den giver dig grundig gennemgang af hver uge i graviditeten, hvad sker der med dig og hvad sker der med baby, og hvordan du skal forholde dig til de symptomer du måske mærker.

Det er ikke bare en meget overskuelig uge for uge bog, men også en bog du kan tage dine egne noter i om graviditeten og dens forløb. Noter du kan bruge når du tager på jordemoder besøg, til scanninger og under næste graviditet.

40 uger inden

af Cana Buttenschøn

40 uger inden er en bog af Cana Buttenschøn, som er både jordemoder og mor. Hun tager dig i hånden gennem alle graviditetens 40 uger og bruger både sin professionelle viden og egen erfaring som mor, til at skabe referencer og fortælle om det at være gravid og skulle blive mor.

Alle de bekymringer, tabuer, humørsvingninger, glæder og synlige forandringer på kroppen som du kommer til at opleve kender Cana selv til og tager dig i hånden igennem det hele i denne bog.

Cana Buttenschøn er også kendt som blogger og som tidligere hustru til den danske musiker Thomas Buttenschøn. Udover denne bog om selve graviditeten har hun også skrevet bøgerne 40 uger efter og 40 ting som du skal vide om din fødsel. Begge bøger er bestemt også en læsning værd under graviditeten.

Fårking Gravid

af Sofie Linde

Sofie Linde, den kendte danske TV-vært fra bl.a. X Factor, har sammen med hendes kæreste og TV-vært Joachim Ingversen fået et barn. Under hele hendes graviditet har hun ført en slags dagbog, som er endt med at blive til bogen Fårking Gravid. En bog om hendes graviditets mange tanker og op og nedture.

Det er en meget personlig bog om hvordan det for hende har føltes at være gravid, sammenlignet med hvad hun havde forestillet sig. Sidst i bogen har Joachim Ingversen også fået lov til at fortælle om graviditeten og forløbet op til fra sit eget synspunkt. En sjov lille læsning for de kommende fædre, til de partnere der skulle vælge at læse denne bog under graviditeten.

Gravid & Fit

af Mette Lyngholm

Alle bøger du læser under graviditeten behøver selvfølgelig ikke være om selv graviditetsforløbet. Der kan være ligeså mange spørgsmål forbundet med alle de ting du plejede at gøre før graviditeten og hvordan du fortsat kan gøre dem under graviditeten, som f.eks. motion og træning.

I denne bog af Mette Lyngholm den kendte danske blogger og fitness-udøver, hjælper hun dig gennem en graviditet med træning og hvordan du fortsat formår at træne og holde dig i form under graviditeten, uden det skader dig og barnet. Mette har været igennem graviditeter selv og ved derfor hvad det drejer sig om.

En fordel ved at holde sig fit under graviditeten er at en stærk krop gør den sene del af graviditeten og fødslen nemmere og mindre smertefuld.

Graviditetskogebogen

af Majbritt L. Engell

De fleste gravide vil gerne spise godt, men også sundt og sørge for at den lille baby i maven får så god næring som overhovedet muligt i alle de ca. 40 uger graviditeten varer ved. Det er dog ofte et problem at spise det man tænker man vil spise, da lysten og appetitten svinger ligeså meget som en gynge i fuld fart.

I denne bog giver ernæringsekspert Majbritt L. Engell og mor 120 lette og lækre opskrifter til graviditeten. Opskrifterne er på alle typer måltider: morgen, mellem, middag, aften, dessert, snacks, smoothies mm. og lavet med fokus på at dulme for kvalmen og vække appetitten.

Men bogen er mere end bare det, det er nemlig også en bog der giver en masse gode tips til at holde den gode og sunde kost, samt bedste anbefalinger i forhold til at få de nødvendige vitaminer og mineraler.

Det er efter min overbevisning klart de bedste graviditetsbøger man finde i øjeblikket. Der er også lidt til en hver smag, noget for den humoristiske, noget for den fakta-glade og noget for dem der går meget op i kost og motion i det daglige.

E-bøger og lydbøger om graviditet

Som du måske allerede har lagt mærke til, så linkes der til Mofibo ved flere af bøgerne nævnt i denne artikel. Det er fordi at du hos Mofibo kan finde de titler som enten lydbog eller e-bog eller begge dele. Du kan som bekendt prøve Mofibo gratis i 14 dage og dermed lytte til gratis lydbøger om graviditet i en begrænset periode. Der er også mange andre lydbog apps der tilbyder en gratis prøveperiode til disse graviditetsbøger.

Selvom vi linker til Saxo primært fordi de sælger den fysiske udgave af bøgerne, så kan du også finde nogle af titlerne herover som lydbog eller e-bog i deres bogtjeneste Saxo Premium.

Bøgerne i denne artikel kan være relevante for både den kommende mor og far, men der er også lavet andre bøger der giver god mening for f.eks. fædre eller søskende at læse under graviditeten. Det er også nyttigt at bruge ventetiden på at læse bøger om efter graviditeten, om at blive forældre og om at have en baby. I den forbindelse har vi skrevet en række andre artikler, som vi anbefaler at du læser såfremt du finder det relevant:

  • Bøger til kommende fædre
  • Bøger om at blive storesøster og storebror
  • Bøger om fødslen

Med ovennævnte bøger og disse andre anbefalinger, så vil du og dine nærmeste bliver klædt rigtig godt på til graviditeten, fødslen og barnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *