Kategorier
Guides

Hvad gør man når man finder ud af man er gravid?

Når man finder ud af at man er gravid, så er der en række ting man skal gøre for at komme godt igang med graviditeten. I denne artikel bliver du guidet til de skridt du bør tage, når graviditetstesten har vist et positivt resultat.

Hvis du har taget en graviditetstest købt i supermarkedet eller online, og den er positiv, så er der ingen grund til at tvivle, for de graviditetstest er så sikre som noget. Herefter skal du gøre følgende:

  • Glæd dig og del nyheden med din partner
  • Kontakte lægen
  • Købe kosttilskud
  • Tidlig scanning

Hvad skal man gøre når man har en positiv graviditetstest?

Når man står med en positiv graviditetstest i hånden kan man blive ramt af mange følelser, og det er der absolut intet i vejen med – det er helt normalt.

De følelser du kan opleve kan være positive og negative. Du kan blive glad, begynde at græde, gå i panik og blive fyldt med bekymringer. Lad blot blot dine følelser få frit løb.

Det kan være en god idé at tage graviditetstesten når ens partner er i nærheden, så du hurtigt har mulighed for at dele nyheden, og i sammen kan snakke om de følelser der opstår når i finder ud af i skal have et barn.

Uanset hvad bør du med en positiv graviditetstest dele nyheden med din partner hurtigst muligt.

Jeg er gravid, hvornår skal jeg kontakte lægen?

Du skal kontakte din læge angående graviditeten hurtigst muligt. På den måde bliver du registreret i systemet, og der bliver sat gang i tingene. Når din læge har registreret at du er gravid, så får du også automatisk tid til jordemoder første gang, hvor du kan komme af med alle dine spørgsmål.

Du aftaler også en tid med din læge, og vil her komme ind til en snak om hvad der skal ske og hvordan du har det. Derudover giver lægen dig alle de anbefalinger der foreligger når man er gravid, så du ved hvilke kosttilskud du skal tage og hvordan du skal forholde dig med din kost og motion generelt.

Kost og vitaminer under graviditeten

Man siger at man bør begynde at opfører sig som om man er gravid, allerede når man begynder på, at forsøge, at blive gravid. Det kan altså være at du allerede har sørget for en sund kost, at tage vitaminer og undgå kaffe, alkohol, samt andre skadelige ting.

Har du ikke gjort det allerede før du blev gravid, så er det vigtigt at du begynder på det nu. Nogle af de vigtigste ting er at:

  • Spise sundt og varieret
  • Undgå alkohol, noget fisk, for meget kaffe o.l.
  • Tage vitaminpiller med jern og folsyre

Rigtig mange får kvalme under graviditeten, nogle kaster også op, og det kan gøre det svært at spise noget i perioder. Der er nogle ting du kan gøre for at forebygge kvalmen, men det er ikke altid det virker.

Det er vigtig at du sørger for at spise godt i de perioder på dagen, hvor kvalmen er mildest.

Book tid til en tidlig scanning

Det kan være en rart at få gjort graviditeten mere håndgribelig end en positiv graviditetstest. En måde at gøre dette på, er ved at bestille en tidlig scanning på en privat jordemoderklinik.

En tidlig scanning giver dig mulighed for at se starten på dit barns liv. Du kan se et foster el. embryo som det hedder på dette stadie, og dermed fysisk se at du er ved at skabe liv.

En tidlig scanning kan bookes allerede fra syvende graviditetsuge.

Hvad gør man hvis man er gravid og ikke vil have barnet?

Hvis du er gravid og du ikke ønsker at have barnet, så skal du også kontakte din læge og informere lægen om dette.

Din læge vil aftale en tid med dig, hvor i finder ud af hvor langt henne du er i graviditeten, hvilke muligheder du har, og hvordan i bedst afslutter den hvis det stadig er det du ønsker.

Det kan være en svær beslutning, og det er altid en hård beslutning der kan få følelserne til at boble. Det er rigtig godt hvis du har en du kan følges med eller tale med det om, da efter ikke nødvendigvis er den sjoveste for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *