Kategorier
Betalt indhold Guides

Hvordan får man råd til børn?

I Danmark er der generelt gode forudsætninger for at få råd til børn og derfor er det som sådan ikke noget man skal bekymre sig om. Med det sagt skal man stadig være klarover at det er en udgift at få børn, og det vil have indflydelse på din økonomi.

De fleste har råd til at få børn og ofte bruger vi meget tid, inden vi får børn, på at bruge penge på cafébesøg, spisning ude i byen, shopping til os selv, men alle disse ting skifter meget naturligt til et fokus på barnet og derfor kan denne økonomi bruges på barnet.

Hvilken indflydelse har mine børn på min økonomi?

Du skal ikke forvente at din økonomi kan gå til de samme ting som før du fik barn, men omvendt så er der heller ikke den samme tid til de ting. Det vil have indflydelse på din økonomi at få børn, og her er bare nogle af de udgifter der kan ære tunge:

  • Personlig pleje – bleer, skumklude, bleposer, creme mm.
  • Modermælkserstatning – kun hvis barnet ikke ammer.
  • Babytøj – nye størrelser hele tiden kræver nyt tøj.
  • Babysko – Dit barn træder sig gerne igennem flere sko på en sæson, og især vinterstøvler er dyre.
  • Institution – Selvom kommunen betaler en stor bid, så er det stadig flere tusinde kroner om måneden.

Med bare disse 5 overpunkter snakker vi altså udgifter for flere tusinde kroner hver måned, så ingen tvivl om at det har indflydelse på din økonomi at få børn.

Hvor mange penge får man når man har et barn?

Men du får også hjælp fra staten når du får børn i form af børne- og ungeydelsen, og er du enlig forsørger er det mere hjælp at hente fra det offentlig – for som jeg startede med at pointere, så er der gode vilkår i Danmark for at få børn.

Børneydelsen der bliver til ungeydelsen ved 15 år har følgende satser i år:

  • 0-2 år: 4.629 kr. per kvartal
  • 3-6 år: 3.666 kr. per kvartal
  • 7-14 år: 2.883 kr. per kvartal
  • 15-18 år: 961 kr. per kvartal

I dag kan man i mange online babybutikker vælge at betale med børnepenge og på den måde købe ting til sit barn, før man har pengene fra staten til at købe det.

Hvad koster et barn budget?

De fleste kilder siger at det koster mellem 750.000-1.000.000 kr. at have et barn fra det bliver født til det fylder 18 år. Det må antages at være et gennemsnit, da nogen helt sikker kan gøre det meget billigere og andre vælger at gøre det meget dyrere.

Hvad koster et barn ca. om måneden?

Det betyder at et barn koster mellem 3.472-4.630 kr. om måneden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *