Kategorier
Betalt indhold Guides

Hvornår kan børn stå på løbehjul?

Børn kan stå på løbehjul allerede fra en tidlig alder af, det handler mest af alt om at købe et alderstilsvarende løbehjul til dit barn.

Et barn vil allerede kunne stå på løbehjul fra det er 2 år gammelt, men det er ikke sikkert at din barn har lydt til det. Det kan være meget individuelt hvornår børn vil prøve kræfter med gåvogne, løbehjul, løbecykler og andre motoriske lageredskaber.

Hvis dit barn har en interesse eller du vil forsøge at vække interessen, så kan du her få hjælp til at finde et godt løbehjul til børn. Vigtigst af alt er købe et løbehjul i den rigtige størrelse og evt. med den rigtige balancehjælp.

Hvilken størrelse løbehjul?

Løbehjul fås i mange forskellige størrelser alt afhængig af hvilken alder løbehjulet skal passe til. Med det sagt kan der være forskel på den højde børn har, særligt når de når skolealderen, og derfor bør man måle ud fra cm frem for alder.

Du skal vælge et løbehjul til børn der svare til den højde der er fra gulvet/jorden til mellem barnets hofte og navle. Det er tommelfingerreglen. Hos den enkelte forhandler af løbehjul finder du typisk også en størrelseguide, så du ikke er i tvivl om hvilket løbehjul du skal vælge.

Man kan også få løbehjul der kan justeres i størrelsen, og på den måde passe til dit barn i længere tid end trickløbehjul der har en fast størrelse.

Hvilket løbehjul til børn på 2 år?

Til en 2-årig skal du vælge et løbehjul der er så lavt som muligt, og gerne med 3 el. 4 hjul så det giver ekstra god balance.

Hvilket løbehjul til børn på 3-4 år?

Til en 3-4-årig skal du vælge et løbehjul der er omkring 70 cm. Typisk vil du skulle finde et løbehjul der er under 70 cm til børn i denne alder.

Hvilket løbehjul til børn på 5-6 år?

Til børn i 5-6 års alderen, der er lige inden skolestart, skal du vælge et løbehjul på omkring 75 cm, dog igen typisk lavere end dette.

Hvilket løbehjul til børn på 7-8 år?

Når dit barn er startet i skole og er 7-8 år gammelt skal du vælge et løbehjul på omkring 80 cm i højden.

Herfra og op stiger det ca. med 2 cm i højden til dit barn når en voksenhøjde. Jeg ville være påpasselig med at give et el-løbehjul til børn i denne alder, da det kan være farligt at køre på, fordi børn bestemt ikke er vant til at styre et motordrevet fartøj, og samtidig føler sig uovervindelige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *