fbpx
Kategorier
Guides

Implantationsblødning

Implantationsblødning er ikke unormalt hvis du er blevet gravid. Det forekommer når det befrugtede æg sætter sig fast i livmoder slimhinden (implantationen) og det kan skabe en mindre blødning. Grundet denne blødning komme nogen fejlagtigt til at forveksle det med menstruation og det kan derfor skabe forvirring omkring terminsdatoen.

Implantation

Implantationen finder sted ca. 1 uge efter befrugtningen af ægget har fundet sted. Det ligger derfor heller ikke så langt fra næste menstruation og er derfor også nemt at forveksle.

Det er kun i en kort periode på ca. 2-4 døgn at livmoderen vil tage imod det befrugtede æg og det er i præcis denne periode at du også kan opleve en implantationsblødning.

Hvornår opstår implantationsblødning?

Blødningen opstår som følge af at ægget borre sig ned i livmoderslimhinden og det kan altså godt medføre en større eller mindre blødning, som kan minde om menstruationsblødning.

Typisk vil implantationen finde sted imellem det man kalder 2+5 og 3+2, yderdagene medregnet. Dog er det kun 1 ud af 5 gravide der oplever implantationenblødningen, så det er ikke sikkert at du vil opleve det.

I løbet af graviditeten vil du støde på mange gener, symptomer og spørgsmål som dette. Download graviditets-app’en Babyplano og hav altid svaret lige ved hånden.

Hvis du skulle synes at det er en kraftigere blødning der gør dig bekymret, så skal du selvfølgelig tage kontakt til egen læge. På tidspunktet for blødningen vil du ikke vide om du er gravid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.