Kategorier
Alle Betalt indhold Guides

Miniguide til at skabe tryghed under en graviditet

Sponsoreret indhold

En graviditet er en magisk tid, hvor man skaber et lille liv indeni sig, og du kan følge med i det lille vidunders udvikling. Dog kan det også lede til en række bekymringer og uvisheder, især når det drejer sig om dit eget helbred og velbefindende samt dit ufødte barns helbred. Hvis du er gravid og ønsker at skabe mere tryghed under din graviditet, så kan du læse med i denne guide. Det kan gøre en verden til forskel, hvis du er forberedt på, hvad der er i vente, og du kan få den bedste graviditet uden alt for mange bekymringer.

Kontakt din læge eller jordemoder, hvis du er blevet gravid

Det første, du skal gøre, når du finder ud af, at du er gravid, er at gå til din læge eller jordemoder. Det er meget vigtigt, da de vil kunne give dig de bedste råd og den bedste behandling, der er specifik for dit individuelle tilfælde.

Når du har set dem, er det en god idé at begynde at kigge på fødselsforberedende kurser. Disse kan hjælpe med at uddanne og forberede dig på fødslen samt give dig mulighed for at møde andre vordende mødre i samme situation som dig. Disse kurser kan skabe mindre bekymringer hos dig, hvis du er forberedt på, hvad der venter dig forude.

Overvej undersøgelser, der kan fortælle dig om dit barns sundhed

Når du er gravid, kan du få foretaget en række forskellige undersøgelser for at få mere at vide om dit barns helbred. Det drejer sig bl.a. om blodprøver, ultralydsscanninger eller en kromosomtest. Din læge eller jordemoder vil kunne rådgive dig om, hvilke undersøgelser der er de rigtige for dig og dit barn. En kromosomtest kan du få udført hos private klinikker. Her vil de kigge på dit barns kromosomer for at se, om der er nogen abnormiteter. Hvis du har en familiehistorie med visse sygdomme, såsom Downs syndrom, kan denne test give dig en vis tryghed. Besøg Evita Test Danmark for at høre mere.

Begynd at spise sundt og få motioneret

Når du er gravid, er det meget vigtigt, at du begynder at spise sundt og motionere. Det vil hjælpe dig med at holde en sund vægt og undgå komplikationer under din graviditet. At spise sundt betyder at spise en række forskellige fødevarer fra alle fødevaregrupper, herunder masser af frugt og grøntsager. Du bør også forsøge at spise fuldkornsprodukter, magre proteiner og fedtfattige mejeriprodukter.

Motion er også vigtigt, da det kan bidrage til at forbedre din generelle kondition og mindske risikoen for at udvikle graviditetsdiabetes. Det kan være raske gåture, løb eller mild styrketræning. Snak med din jordemoder om, hvad du kan gøre for at holde dig aktiv. Der sker intet ved at motionere, så længe du er påpasselig og mærker efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *