Terminsberegner

Hvad enten din graviditet er planlagt eller en overraskelse du ikke lige havde set komme, så tillykke! Et lille nyt liv (eller flere?) vokser inde i din mave og de næste mange uger byder på en helt vild udvikling for den lille – og dig!

Når du ved du er gravid er der mange spørgsmål der melder sig og det vil der blive ved med at være gennem hele graviditeten, hvorfor du kan følge den uge for uge her på siden. Et af de mest nærtliggende spørgsmål er dog hvornår du har termin?

Gider du ikke hente en app til formålet, hvor al information om din graviditet er samlet et sted, så læse videre herunder og brug terminsberegneren længere nede på siden.

Hvornår har jeg termin?

Det første store spørgsmål er nu besvaret: graviditetstesten var positiv! Næste store spørgsmål er så: Hvornår skal jeg så føde? hvilket er svært at svare på, hvorfor det er bedre at stille spørgsmålet hvornår har jeg termin?

Terminsdatoen er den dag man estimere at fødslen vil finde sted, men i realiteten er det langt de færreste der føder på terminsdatoen. Din termin regnes fra den første dag i din sidste menstruation, altså inden du egentlig blev gravid og 280 dage frem. I stedet for at sidde med kalenderen og tælle dage til baby cirka kommer ud og hilser på, kan du nemt og hurtigt få en foreløbig terminsdato ved at bruge vores terminsberegner herunder.

Præcis terminsberegner

Denne præcise terminsberegner gælder for kvinder med almindelige befrugtninger og regelmæssige menstruationer, nedenfor kan du finde andre terminsberegnere.

Husk, det er din læge, der sætter den endelige terminsdato. Denne dato kan senere evt. ændres ved nakkefoldsscanningen i 12. uge.

Terminsdatoen er vejledende. Kun 5% føder præcis på den fastsatte terminsdato. Men datoen er afgørende for dine scanninger og undersøgelser og for udregningen af din barsel.

Terminsberegner app

Der findes en del graviditetsapps der kan udregne terminsdatoen for dig. Fordelen ved at bruge en gravid app til dette er at du kan gemme din terminsdato i app’en og dermed ikke vil have brug for at finde den igen. Vi anbefaler at du bruger Babyplano som din terminsberegner app. Her kan du få info og gemme info om din graviditet og samtidig bevare privatlivet, i og med de ikke deler data med tredjepart.

Andre beregnere

  • Terminsberegner IVF/ICSI
  • Terminsberegner IUI
  • Omvendt terminsberegner
  • Ægløsningsberegner

Hvornår blev jeg gravid?

For at bruge en terminsberegner skal du kende dagen for din sidste menstruation og dermed ca. hvornår du blev gravid. Når der er gået noget tid kan det være at du pludselig står med spørgsmålet om hvornår du blev gravid? Det kan være under graviditet eller efter graviditeten at du bliver nysgerrig for at vide dette.

For at regne ud hvornår du blev gravid, kan du bruge det der hedder en omvendt terminsberegner, hvor du indtaster din terminsdato el. fødselsdatoen for dit barn. På den måde kan du få svaret på hvornår du blev gravid.

Hvornår skal jeg fortælle det?

Der farer sikkert 1000 tanker og følelser rundt i høvedet på dig og det kribler sandsynligvis for at fortælle nyheden. Måske skal du lige samle tankerne og knibe dig selv i armen for at finde ud af, at det er virkeligt. Uanset, hvordan du har det, er der ingen andre end dig/jer, der beslutter, hvornår nyheden skal ud.

Om du har lyst til at poste nyheden på Facebook og dele den med nær og fjern med det samme, eller gerne vil vente, til f.eks. nakkefoldsscanningen er overstået – det er helt op til dig. Følg din mavefornemmelse og tal med din partner eller familie om, hvad der er rigtigt for dig/jer.

Det kan også være, at der er omstændigheder, f.eks. kvalme, der gør, at du ikke kan holde den søde hemmelighed så længe som planlagt. Men så er der flere, der kan give et kram og hjælpe dig lidt i hverdagen.

Der er en regel

Der er dog en regel, du skal være opmærksom på. Hvis du er i arbejde, har du pligt til at informere din arbejdsgiver om din graviditet senest 3 måneder før forventet fødsel. Inden da bestemmer du selv, hvornår du vil hive chefen til side og fortælle den gode nyhed. Naturen gør dog, at det er de færreste, der kan skjule en graviditet så længe, og det er nu engang sjovest at fortælle nyheden selv, før andre opdager din voksende mave.