Terminsberegner

Hvad enten din graviditet er planlagt eller en overraskelse du ikke lige havde set komme, så tillykke! Et lille nyt liv (eller flere?) vokser inde i din mave og de næste mange uger byder på en helt vild udvikling for den lille – og dig!

Når du ved du er gravid er der mange spørgsmål der melder sig og det vil der blive ved med at være gennem hele graviditeten, hvorfor du kan følge den uge for uge her på siden. Et af de mest nærtliggende spørgsmål er dog hvornår du har termin?

Gider du ikke hente en app til formålet, hvor al information om din graviditet er samlet et sted, så læse videre herunder og brug terminsberegneren længere nede på siden.

Hvornår har jeg termin?

Det første store spørgsmål er nu besvaret: graviditetstesten var positiv! Næste store spørgsmål er så: Hvornår skal jeg så føde? hvilket er svært at svare på, hvorfor det er bedre at stille spørgsmålet hvornår har jeg termin?

Terminsdatoen er den dag man estimere at fødslen vil finde sted, men i realiteten er det langt de færreste der føder på terminsdatoen. Din termin regnes fra den første dag i din sidste menstruation, altså inden du egentlig blev gravid og 280 dage frem. I stedet for at sidde med kalenderen og tælle dage til baby cirka kommer ud og hilser på, kan du nemt og hurtigt få en foreløbig terminsdato ved at bruge vores terminsberegner herunder.

Præcis terminsberegner

Denne præcise terminsberegner gælder for kvinder med almindelige befrugtninger og regelmæssige menstruationer, nedenfor kan du finde andre terminsberegnere.

Husk, det er din læge, der sætter den endelige terminsdato. Denne dato kan senere evt. ændres ved nakkefoldsscanningen i 12. uge.

Terminsdatoen er vejledende. Kun 5% føder præcis på den fastsatte terminsdato. Men datoen er afgørende for dine scanninger og undersøgelser og for udregningen af din barsel.

Andre beregnere

  • Terminsberegner IVF/ICSI
  • Terminsberegner IUI
  • Omvendt terminsberegner
  • Ægløsningsberegner

Hvornår blev jeg gravid?

Hvornår skal jeg fortælle det?

Der farer sikkert 1000 tanker og følelser rundt i høvedet på dig og det kribler sandsynligvis for at fortælle nyheden. Måske skal du lige samle tankerne og knibe dig selv i armen for at finde ud af, at det er virkeligt. Uanset, hvordan du har det, er der ingen andre end dig/jer, der beslutter, hvornår nyheden skal ud.

Om du har lyst til at poste nyheden på Facebook og dele den med nær og fjern med det samme, eller gerne vil vente, til f.eks. nakkefoldsscanningen er overstået – det er helt op til dig. Følg din mavefornemmelse og tal med din partner eller familie om, hvad der er rigtigt for dig/jer.

Det kan også være, at der er omstændigheder, f.eks. kvalme, der gør, at du ikke kan holde den søde hemmelighed så længe som planlagt. Men så er der flere, der kan give et kram og hjælpe dig lidt i hverdagen.

Der er en regel

Der er dog en regel, du skal være opmærksom på. Hvis du er i arbejde, har du pligt til at informere din arbejdsgiver om din graviditet senest 3 måneder før forventet fødsel. Inden da bestemmer du selv, hvornår du vil hive chefen til side og fortælle den gode nyhed. Naturen gør dog, at det er de færreste, der kan skjule en graviditet så længe, og det er nu engang sjovest at fortælle nyheden selv, før andre opdager din voksende mave 🙂